Google Adwords och sponsrade länkar

adwordsAnnonsering på Internet kan genomföras på flera olika sätt. Vanligtvis görs detta med hjälp av någon typ av sponsrad länkar (http://www.toxic.se/tjanster/sponsrade-lankar/) som man köper. Det finns flera olika sätt att köpa sponsrade länkar på. Det bästa metoden är att köpa trafik genom Google Adwords eftersom just denna trafiken kan segmenteras så att du enbart köper den typ av trafik som faktiskt leder till köp. För de flesta företag är detta en passande lösningar. Det finns flera fördelar med att köpa sponsrade länkar. Du bestämmer själv vilken budget du är bekväm med och när din annonser ska visas. Vanligtvis sker inga affärshändelser på helger, varför det många gånger är meningslöst för företag att köpa trafik och klick under dessa perioder.

I de flesta fall sker de flesta företags transaktioner under veckodagarna innan och efter middagen. På eftermiddag är det i regel färre köpande kunder jämfört med morgonen. Detta varierar givetvis beroende på vilken typ av bransch man tillhör och hur kunder söker. Det är därför viktigt att följa upp statistik över hur kunder integrerar med din hemsida från de betalda sökresultaten från Google.

Hur ska du köpa sponsrade länkar?

Det finns flera olika sätt att köpa sponsrade länkar. Du kan göra det själv eller låta specialister göra det åt dig. Detta innebär att de hanterar ditt Adwords-konto åt dig, men du har givetvis full kontroll över din budget. Inget företag kan heller se vilka kreditkortsuppgifter du har lämnat in. I regel innebär det ett nära samarbete med den person som hanterar ditt adwords-konto. Givetvis ska du begära uppföljning så att du ser att du får resultat från din budget.

För att du ska vara säker på att annonseringen är effektiv så måste du ha ett mål som mäts på din hemsida. Om du äger en e-butik så kan ett lämpligt mål vara hur många personer det faktiskt är som går från en sponsrad länk till din hemsida och  köper något. Har du istället orderbeställning med hjälp av kontaktforumlär så är det bättre att mäta hur många personer som skickar iväg ett mail genom det. Dessa är de kritiska stegen för att du ska se att det finns något värde i den trafik som du köper. Den trafik som inte konverterar är heller inte värd att spendera pengar på. Självfallet kommer inte all trafik ledan till köp, utan enbart ett par procent. Dessa ”fåtal” procent är ändå betydligt bättre än den stora massa som inte väljer att köpa något. Hur många som konverterar till besökare beror också på vilken typ av produkt som du säljer. Om du har väl eftertraktad produkt som folk är desperata efter så kommer du sannolikt få en väldigt bra konverteringsgrad jämfört med om du säljer en dyr specialprodukt som kanske enbart ett fåtal personer eller företag är intresserad av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *